Welkom bij

Wereldwinkel Rotterdam Centrum

25 JAAR WERELDWINKEL

Tony’s Chocolonely

In 2005 verscheen er een spectaculaire nieuwe speler ten tonele in Wereldwinkel land: Tony’s Chocolonely. Wat de fair trade koffie deed in de jaren ’70 deed Tony’s in de jaren 2000, namelijk de boel even flink wakker schudden!

Met ludieke acties en een ‘opfriscursus slavernij’, waarbij de bedenker en producent van Tony’s Chocolonely

, Teun van de Keuken, zichzelf na het eten van een chocoladereep aangaf als medeplichtige aan kinderslavernij, smeet Tony’s Chocolonely zichzelf in de schijnwerpers.                                   

De heerlijke chocolade met een hoog Charlie- and -the -Chocolate- Factory gehalte werd al snel een hoogvlieger binnen de Wereldwinkel en alweer vond een Fair Trade product via de Wereldwinkel z’n weg naar de mainstream markt.

 

Seepje

Zowel de bewuste consument als de Wereldwinkel heeft de afgelopen decennia een ontwikkeling doorgemaakt. ‘Fair’ gaat in deze tijd niet alleen meer over een leefbaar loon en goede arbeidsomstandigheden, maar ook over ‘fair’ zijn voor de natuur, de dieren en het klimaat.

Met artikelen zoals de Dopper en de boterhamzakjes van Keep Leaf laat de Wereldwinkel zien van deze tijd te zijn en duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben staan, naast haar oorspronkelijke kerndoelen.

We zijn trots op onze ‘all inclusive’ producten, zoals vegan wasmiddel Seepje dat gemaakt wordt van de vruchtschillen van de Sapindusboom, zonder chemische toevoegingen, onder fair trade omstandigheden en CO2 Neutraal verscheept. Wat wil je nog meer! (we willen natuurlijk nog veel meer, maar kunnen niet alles tegelijk)