Welkom bij

Wereldwinkel Rotterdam Centrum

25 JAAR WERELDWINKEL

Wierook

Dwars door de verzuiling heen ontstond zo’n 50 jaar geleden het idee van een Wereldwinkel die producenten in ontwikkelingslanden een stem en positie moest gaan geven op de wereldmarkt.

Hiermee stelde de van oorsprong kerkelijke Wereldwinkel zich open voor andere culturen en religies, waarvoor in de jaren ’60 in het Westen steeds meer interesse kwam. Er werden

Kunstnijverheid

Bijna nog voor er koffie en suiker werd geïmporteerd uit ontwikkelingslanden (voorheen ‘derde wereld’ landen) kwamen er al kunstnijverheid producten - zoals houtsnijwerk, keramiek en stenen beelden - deze kant op.                                                                               Onder andere de mooie serpentijnen en zeepstenen beelden uit Zimbabwe veroverden een vaste plek in het assortiment van veel Wereldwinkels, zo ook bij Wereldwinkel Rotterdam Centrum.

Tot op de dag van vandaag weet menig beeldenliefhebber zich de winkel in te laten lokken door de tijdloze symboliek die in deze prachtige beelden besloten ligt en wordt een eeuwenoud ambacht levend gehouden.